Лични причини са накарали депутатката от ГЕРБ Йоана Кирова да си тръгне от Парламента. Сега дамата ще насочи вниманието си към семейството и бизнеса. „Излизам от парламента, но не излизам от партията”, каза пред bTV снахата на отвлечения от Наглите през 2009-та година Киро Киров.

Решението да си тръгне от депутатската банка Кирова е споделила и с ръководството на партията, което като чуло мотивите я разбрало и го приело. Тя отрече, че до напускането се стигнало заради скарване със заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Няма и истина в тиражираната информация, че може да се присъедини към отцепниците от БАСТА. „Оставам зад ГЕРБ, ако продължа да се занимавам с политика това е единствената партия, в която членувам и ще членувам.”, беше категорична Йоанна Кирова.

Вероятно тя ще замине за Виена, тъй като тя и съпругът й имат сантимент, а и апартамент в австрийската столица. Мястото на Кирова в парламента би трябвало да бъде заето от следващия в листата- Снежана Дукова, която по време на вота на доверие при предишния мандат с премиер Бойко Борисов, изрече запомнящите се реплики: „ Бог да ви благослови, г-н премиер, Вас и Вашето правителство”.