Българският политически процес през февруари прилича на земетресение, но може да се очакват и нови трусове през март- заради всички сметки и заради данъците. Според анализаторите междувременно може да се роди и новият Хитлер.

„Винаги в историята е била фашистката опасност там, където се съчетаят сериозни национални проблеми със социалната чувствителност, което изважда хората на улицата и ниското доверие в институциите,” коментира политологът Борис Попиванов.

Според анализаторите обаче нито един от българските политици не носи харизмата на водач, който да поведе хората без да се страхува от последиците, както направи Хитлер в Германия през 30-те. Политолозите предупреждават за друг песимистичен край за България.

„Не е обезателно по фашистки начин, а по аржентински. бордът падна под натиска на улицата, на улицата излязоха момчета с бухалки, но и до ден днешен Аржентина не е излязла от международна изолация,” посочи като пример Андрей Райчев.

В социологическите анкети популярността на Бойко Борисов расте, докато той дава заявка, че е готов да оглави протеста срещу себе си, смята още Райчев.