Координационният съвет на КНСБ подкрепя промяна в Конституцията на България, чрез която да се ограничи имунитетът на народните представители единствено до функционален такъв, става ясно от официална позиция на синдикалната организация, цитирана от БТА.

Ръководството й осъжда действията на Волен Сидеров в НАТФИЗ „с които грубо бяха нарушени суверенните и автономни права на студентите и преподавателите в учебното заведение, се отбелязва в позицията”.

Според КНСБ са недопустими действията на един народен представител, извършващ общественоопасни деяния, чрез които той демонстрира безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани.

"Народните избраници имат право на имунитет, който да им дава възможност да не носят наказателна отговорност за изказани мнения и за гласувания в Народното събрание. За хулигански прояви, грубо погазване на правовия ред и неспазване демократичните устои на държавата и правата - всички граждани, в т.ч. народните представители, следва да попадат под ударите на закона", заявяват още от КНСБ.