Дистанцирал съм се от Цветанов. Но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство. Това заявява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред в. "Преса". Изчакайте да видите какъв състав на Изпълнителната комисия съм приготвил и тогава ще говорим, добавя той.

Запитан за оставката на Владислав Горанов, Борисов отговаря, че той му бил като дете. "Дойде при мен и ми каза: "Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността".

Когато Влади ми съобщи решението си преди два дни, много умувахме с него дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ, разказва Борисов. "И вчера даже два пъти ми пусна SMS: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов.

Запитан за това, че се твърди, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов обяснява, че това са "измишльотини".

"Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омрази", завършва Борисов.