Бившият правосъден министър Христо Иванов определи разпитите на министри от кабинета като доста пошъл пиар, който прокуратурата се опитва да си организира.

Той престоя около половин час в столичното следствие и даде показания по разследването за бартера с ваксините от Турция.

Прокуратурата се опитва да демонстрира политическа значимост и тежест в този момент. Има хора, които да бъдат разследвани. Особено в последните дни има материали, които изискват сериозно разследване, каза Иванов, цитиран от БТА.

Снимка: Ладислав Цветков

Той уточни, че става дума за казаното от Цветан Василев, за начина, по който е управлявана масата на несъстоятелността на КТБ и от разговорите, в които участват Момчил Мондешки, Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Според Иванов на разследващите им било неудобно да участват в това разследване.

"Срамота е това. Главният прокурор показва колко е силен и влиятелен, случва се една кавалкада от министри, които са привиквани в едно пошло позорище. Това е демонстрация на политическо влияние над хора, които вече са в оставка. Има такива, които има за какво да бъдат викани, но не са викани", каза още Христо Иванов.

Прокуратурата често е въвличана в ситуации и роли, които имат политически ефект, смята той.