Цветан Цветанов и Лютви Местан имат една мечта и тя е да бъдат оплюти, принизени, одушени реформаторите. Това каза Гроздан Караджов от Реформаторския блок в предаването „Лице в лице”.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев отхвърли това твърдение. Според него няма причина Цветанов „да се дразни, че и коалиционният партньор е спечелил”. „На Цветанов целта е да каже на реформаторите, че не бива да се делят на малки и големи партии, това деление е зле за самия блок”, допълни още Андреев.

Според Караджов причината за изказванията на Цветан Цветанов, по повод представянето на Реформаторския блок на местните избори, е че „той е изразител на въжделенията на част от ГЕРБ, които всячески не желаят реформаторите да бъдат част от коалицията”. По думите на Караджов коалиционните им партньори биха предпочели да работятс ДПС, „защото винаги могат да разчитат на етническия вот”.

„ДПС са регионален играч, те са сигурни. Техният вот е луксозен, защото винаги го получават”, допълни още Караджов. Според него е много по-лесно някой „да се гушне” във властта със стабилен партньор като ДПС в електорален смисъл.

Протест на сектор „Сигурност”

„Две неща са ясни – реформата трябва да започне и МВР в лицето на полицаите не желае тази реформа”, каза Методи Андреев. Според него през всичките години, в които се говори за реформа в сектора, синдикатите не са поели достатъчно голяма отговорност.

Караджов определи реформата като „неумело политическо поведение” от страна на финансовия министър Владислав Горанов. „Но след това тези, които се възползваха яхнаха протеста. Това са олигархичните кръгове около ДПС”, допълни Караджов.