От ГЕРБ искат да се създаде анкетна комисия, която да установи как се харчат бюджетните средства за изграждането на телената ограда по българо-турската граница. Това обявиха пред журналисти секретарят на партията Александър Ненков и депутатът Валентин Радев.

От ГЕРБ питат как така сумата за изграждане на съоръжението нараства двойно от 5 млн. на 9,6 млн. лева. Изграждането на тази ограда беше една от спешните мерки за ограничаване на миграционния натиск, тя трябваше да бъде готова

на 1 март, а сме свидетели как тепърва започва да се строи, посочи Ненков. В същото време командированите полицаи, които са като жива ограда, струват на българския данъкоплатец по 80 000 лева на ден или 2,5 млн. на месец, добави той.

Това съоръжение се изгражда по идеен проект на Министерството на вътрешните работи, който прилича на съоръжението в Гърция и е остойностен приблизително на 5 млн. лева, посочи Валентин Радев. Изведнъж, когато става работен проект на Министерството на отбраната, става 9 млн. лв., като разликата между идеен и работен проект е в изпълнителите, отбеляза той.

Защо Министерството на отбраната дълго време не каза кои са фирмите, които са избрани с подбор, а не с обществената поръчка, и защо прехвърля вината за избора на сухопътни войски, попита още Радев.