Независимият депутат Георги Кадиев твърди, че над задържания шеф на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов е имало политически чадър.

Сигналът за корумпирания шеф на ДАИ е подаден до премиера именно от Кадиев.

„При мен продължават да постъпват сигнали за корупция в регионални дирекции на „Автомобилна администрация” в цялата страна. Сигналите са по линия на натиск върху превозвачески фирми, провеждане на фалшиви изпити за шофьорски книжки и събиране на пари от всяка смяна от мобилните лаборатории”, посочва Кадиев.

По думите му сигналите са подавани до различни институции през последните 12 месеца и са били замитани под килима. Според Кадиев такава стройна организирана структура за рекет не може да съществува без политическа протекция на най-високо ниво

„Цветелин Цветанов, който е бивш директор на регионалното звено на агенцията в Плевен е политическа номинация на ГЕРБ-Плевен и лично на депутата от Плевен и председател на парламента Цецка Цачева”, заявява още Кадиев.

Като номинирала го Цачева носи и пълната политическа отговорност за това, категоричен е той.

„Надявам се прокуратурата да направи пълна проверка на случая и да докаже и покаже на обществото кой е политическият чадър над Цветелин Цветанов през последната година, на кого той се е "отчитал" и с какви суми. В противен случай след година-две отново ще говорим за поредния "Цветелин Цветанов", пазен от поредния политически чадър”, допълва Кадиев.

От ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията. „ГЕРБ не опъва политически чадъри над никого и за нищо”, подчерта Цвета Караянчева от партията.

„Г-н Кадиев може да си приписва тази заслуга за акцията в ДАИ, но аз като зам.-председател на парламентарната група имах информация, че от три месеца вървят проверки и акцията ще бъде много мащабна. Това е изцяло работа на правителството и компетентните органи”, категорична беше тя.

По думите й Цецка Цачева няма нищо общо с назначението на Цветелин Цветанов.

„Г-жа Цачева има съответните ангажименти и задачи и като председател на НС тя по никакъв начин не е номинирала, предложила или протежирала Цветелин Цветанов”, уточни Караянчева.