На предстоящия Конгрес на БСП трябва да подменим куците коне и яловите хора. Това обяви в предаването „Лице в лице” председателят на пловдивската организация на левицата Георги Гергов. Той уточни, че на форума ще обяви кои са куците коне и яловите хора в партията.

Гергов се кандидатира отново за лидер на Столетницата. Той беше кандидат за лидерския пост и на конгреса на партията преди две години, но не се класира дори в челната тройка. Тогава за лидер беше избран Михаил Миков.

„Аз съм човекът, който може да извади БСП от тази дупка. Ние продължаваме да сме на дъното и да сме ръждясали. Има едно предаване „Пълна промяна” – това трябва да се случи в тази 120-годишна партия”, коментира още Гергов.

Той смята, че е човекът, който зная какви са проблемите на редовите членове на левицата, нещо което сегашната „шапка” на партията не знае.

Той определи като най-голяма грешка сформирането на кабинета „Орешарски”.”Как може да направим кабинет, в които премиер не е член на партията, а министрите се арашутисти, как може да позволиш да те яхне ДПС, това е генерална грешка”, коментира социалистът.

Георги Гергов от години е почетен консул на Русия. Той за пореден път обяви, че е обиден от решението да се отнемат някои привилегии на консулите – червени номера и някои данъчни облекчения, защото той никога не е спекулирал с тези привилегии.

Аз по убеждение съм русофил, всичко правя с любов, каза в заключение председателят на пловдивската структура на БСП.