Обжалванията на процедури за изграждането на завода за отпадъци в София са предвидени в графика и няма забавяне на сроковете. Столична община ще реагира много бързо след решението на Върховния административен съд, защото до края на годината трябва да сключим договора. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след срещата си с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

"Също по повод вълненията за завода за софийския боклук, нека да си дадем сметка, че този е въпросът, който стои 14 години нерешен пред София. Не от година, не от 2, не от 5 и не от 10 години. Аз лично много пъти съм казвала, че не искам на този етап да давам точни суми, които биха могли да бъдат загубени, именно защото ще направим всички възможно, така че те да са минимални", увери Златанова.

„Аз разбирам притеснението на вицепремиера Златанова, но няма забавяния в сроковете”, подчерта Фандъкова. „Запознах вицепремиера и с приоритетите ни и за следващия програмен период. Ще изпратим подробно разписани приоритети както за големите проекти, така и за проектите за регионално развитие на база на интегрирания план за градско възстановяване и развитие”, посочи още столичният кмет.