Слави Бинев има много качества – това заяви депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров, известен като Ревизоро, в предаването „Тази неделя” по bTV в коментар на избора на колегата му от парламентарната група за председател на Комисията по култура и медии в 43-тото Народно събрание. Това назначение предизвика огромно недоволство в културните среди в България.

„Там са 110 млн. лв. бюджет, разпределяш го за три дни и после са банкети и ръкостискания”, коментира Димитров и изрази мнение, че самият той би бил много по-подходящ за поста, защото е работил в Министерството на културата и е „помагал”.

Той подчерта, че назначението е политическо, и напомни, че за назначения в комисиите за ДАНС и икономика, които според него са по-важни ресори, не е имало такова недоволство.

Проблемите на ПФ с партията на Корман Исмаилов

Емил Димитров намекна, че е много вероятно Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си от коалиционния кабинет на Бойко Борисов заради назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град заради принадлежността на двамата към Народна партия „Свобода и достойнство” на лидера Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок.

„Засега всичко клони към разваляне на коалицията, защото сме дали гласовете си за програма и да няма ръководни постове на партията на Корман Исмаилов. Договорката беше членове на НПСД да не отиват на висши постове, защото това дразни. Ако беше на ниските етажи, както и да е, но това е знаково”, смята Емил Димитров.

„Бойко Борисов предизвиква Патриотичния фронт нарочно – не може две седмици да говориш за зам.-министъра и накрая да назначиш областния управител”, подчерта той.

„Може ли Ангел Джамбазки да отиде в Турция и да стане зам.-министър на отбраната и да получи достъп до всичката секретна информация?”, попита той в неясен и неуспешен опит за сравнение. „Пенев е българин с българско име. Обвиняваха ни, че имаме резерви към турското име на Орхан Исмаилов. Вежди мога ли да кажа, той даже ми е личен приятел”, сподели още Емил Димитров.

„Минусът за Борисов е, че ще трябва да се ожени за ДПС или за ББЦ, а ние не му искаме нищо освен изпълнение на програма, която е част и от неговата програма”, предупреди депутатът от ПФ и прогнозира, че коалицията на патриотите няма да се разпадне заради различните възгледи на Валери Димитров и Красимир Каракачанов за подкрепата им за ГЕРБ.