Българка е загинала в Гърция. За това съобщи Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи в предаването „Лице в лице”. 

По думите й вероятно става дума за нещастен случай, тъй като 33-годишната е намерена близо до стръмни скали, а личните й вещи били непокътнати. 

Инцидентът е станал на 25 септември. По-късно външното министерство съобщи и подробности - нещастието се е случило на остров Миконос, в район „Вида”. По първоначална информация на полицията жената се е разхождала по тясна пътека край скалиста местност, подхлъзнала се е и е паднала от над 3 метра височина.

Захариева подкрепи решението на президента Румен Радев да покани у нас Бил Клинтън. По думите й той е много уважаван политик. 

По повод опасността закон да ограничи изучаването на български език от българската общност в Украйна, Захариева заяви, че това може да бъде по-скоро възможност да поискаме повече предмети да се учат на български. 

„Веднага реагирахме с писмо до колегата ни в Украйна, следим ситуацията. Бяхме категорични и пред Порошенко”, посочи Захариева. Тя уточни, че българските училища все пак не са български, а той се изучава от като чужд.   

По повод изборите в Германия вицепремиерът коментира, че битката е била за третото място и резултатите са показали, че евроскептичността продължава да има място в Европа.