Предложението на националното ръководство на ДСБ е Вили Лилков да бъде кандидат за кмет в София, а водач на листата – Трайчо Трайков. Това заяви зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов пред делегатите на конференцията на градската организация на ДСБ. Няколко часа по-късно градското събрание одобри тандема.

ДСБ София е ДСБ и всяко добро начало в българската политика тръгваше от ДСБ. Нека да продължим по този път, подчерта Москов, цитиран от БГНЕС. Зам.-председателят на ДСБ призова делегатите събранието им да протече с разум, мъдрост и разбиране.

Москов подчерта, че в момента Реформаторският блок няма подписано коалиционно споразумение и правила, по които ще се яви на местните избори. Но въпреки това организацията трябва да излезе публично и с ясен ангажимент, че трябва да бъде готова за избори, дори ако трябва да се яви самостоятелно.

"На ДСБ са нужни силна номинация за кандидат за кмет и силна номинация за водач на листата", заяви той. Министърът призова делегатите да не повтарят грешки от предишни години, когато не са били важни резултатите, а "дали Гошо ще бъде в листата, а още по-важно е било Иван да не бъде в листата".

Имаме силата да разбием бетона ГЕРБ в София, заяви кандидатът за кмет на София на ДСБ Вили Лилков. Той подчерта, че през последните години ДСБ – София е успяла да проведе няколко много успешни избора – за Европейски парламент и Народно събрание.

Той не скри, че тези успехи не биха били възможни без взаимодействието с всички партии от Реформаторския блок в София. "Много хора измежду нас не си говориха. Сега този проблем го няма. Ние не само говорим на един и същ език. Ние говорим за общи цели и имаме общ път", увери Лилков.