ДСБ потвърдиха, че няма да издигат отново кандидатурата на Екатерина Михайлова за конституционен съдия и няма да участват в процедурата по търсене на заместник на Венета Марковска.

"Няма да участваме в опорочена процедура, дори СДС да има нова номинация и смятам, че не трябва да се участва вече в състезанието", заяви след заседанието на Националното ръководство на партията заместник-председателят СветославМалинов.

Тъмно сините отново повториха, че вината за скандалите около Конституционния съд е лично на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Същата теза поддържат и изключените днес от СДС депутати.

Малинов изтъкна, че от една седмица насам Борисов се опитва да "прехвърли отговорността върху сините", а сега "вече бие отбой".

"Авторитетът на Екатерина Михайлова е доста висок, за да го види един министър-председател от първия път. Това показва и в каква смешна и безпомощна позиция е изпаднал Борисов", заяви Малинов.

Така той отговори на Борисов, който вчера обяви, че няма против и ДСБ да издигнат кандидат. В същото време с тези думи заместникът на Костов припомни, че мнозинството от ГЕРБ предпочете Вената Марковска, около чиято личност избухна грандиозен скандал, пред Екатерина Михайлова.