Рано или късно такъв проект ще има, не може за богатите да има „Северен поток”, а за южна Европа да няма руска газ. Това каза Драгомир Стойнев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Бившият министър на икономиката в правителството на Пламен Орешарски каза, че подобни разговори не са достъпни до медиите докато не се вземе крайно решение дали ще има подобен проет. „Той е важен стратегически, жалко че не успяхме да се обединим и да намерим решение”, каза Стойнев.

По думите му хората, които са работили против „Южен поток”, са настоящият министър на правосъдието Екатерина Захариева и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Бъчварова заяви, че едва ли не това показва политическа идентичност, когато ЕС спират три големи руски проекта. Поради тази причина България се потупва по рамото, а Захариева предприе първите стъпки”, каза той.

Според Стойнев Европейската комисия също е подложила правителството на натиск. „Когато видяха, че не може да се излезе на глава с нас, започнаха – защо си с шапка, защо си без шапка. Търсеха всякакъв повод за процедура”, каза той.

„Напълно възможно е Русия да поиска рестарт на проекта”, каза още бившият министър на икономиката.

Цел на БСП: Българите да се превърнат в извисена нация

Нашата цел в партията е българите да се превърнат в извисена нация, каза Стойнев.

„В БСП гледаме единствено назад, интриганстваме един срещу друг. Това е неприемливо”, смята Стойнев. По думите му партията трябва да води хората към по-добре бъдеще и да бъде критична към сегашното управление.

„Продължаваме да работим БСП да бъде силна лява партия”, каза Стойнев.

На въпрос дали БСП е готово за единен избор на кандидат за прецидент заедно с АБВ, Стойнев отговори, че това ще се решава на националния съвет на партията.