ДПС няма да се коалира с ГЕРБ на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, заяви Лютви Местан. С тези думи пред 30-хилядното множество на традиционния събор в местността Демир Баба Текке край Исперих той отхвърли „слуховете за съглашателство между ДПС и ГЕРБ”.

„Нас ни разделят не само политически различия, но и различия в ценностите,” изтъкна Местан. „С политическите различия можем да правим компромиси, но с ценностите си - не,” категоричен бе лидерът.

Той посочи още, че партията е създадена именно в тази местност край Исперих преди 24 години. „ДПС избра рудния път - да се развива като светска национална и либерална партия, а не като етническа,” допълни Местан и призова политическите опоненти да не пречат на движението в тази негова цел, както се опитало да направи правителството на Бойко Борисов.

„Никой не може да ни откаже от интеграционния модел на партията,” каза още лидерът на ДПС.

Според Местан бентът на разкритията по темата с подслушванията още не е отприщен. „Проблемите на ГЕРБ ще дойдат отвътре, и очаквам още разкрития,” посочи той.

„ГЕРБ ще се разгради точно по същите механизми, по които е създадена. Тя е квази партия и затова извън властта няма да оцелее,” твърди лидерът на ДПС.