Депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров напуска 42-рото Народно събрание.

В съобщение, изпратено до "Фокус", той заявява: "Моето излизане от 42-то Народното събрание не е нито “внезапно” нито “изненадващо” - ръководството на партията беше уведомено за това мое намерение преди повече от 7 месеца. Причината е желанието ми да продължа своята специализация в чужбина, което автоматично поставя групата на ГЕРБ да работи с един човек по-малко”, казва Димитров.

Той има бизнес в IT сектора, като фирмата му стои зад популярната онлайн стратегия Imperia Online.

„Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен”, пише в позицията му.

"Доброслав Димитров подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, че дългото му отсъствие не е ползотворно за работата на парламентарната група и затова напуска Народното събрание, за да може мястото му да бъде заето от следващия кандидат в листата на партията", посочиха и от ГЕРБ, като допълниха, че Димитров остава член на партията, на която е съучредител.

Неотдавна парламента напусна и друг известен ГЕРБ-ер -  бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов, който обяви, че ще работи по свой бизнес проект. През септември 2013 г. от НС по лични причини си тръгна и Йоана Кирова.

Освен тях, като независими депутати се отделиха Георги Марков, Светлин Танчев и ексшефът на НАП Красимир Стефанов.