Депутатите приеха спокойно недоволството на хората. Те не се засякоха с протестиращите.  

Народните представители започнаха деня си, убедени, че няма да удължават работния си ден. От ГЕРБ обявиха, че всеки има право да изрази недоволството си, но има данни за сценарий – за това предупредиха в сряда от МВР.

Тези протести са инсценирани, тези хора имат толкова разнопосочни искания, не виждаме едно искане, което да обедини протестиращите, коментира Десислава Атанасова от управляващата партия.

И от Реформаторския блок са за протести, но без задни мисли. Според Антоний Тренчев от РБ народните представители трябва винаги да са за протестите, стига да не е активно мероприятие и да не обслужва корпоративни интереси.

От БСП казаха, че не се в основата на днешния протест, но не са изненадани, че хората излизат на улицата.

„Премиерът каза, че мафията няма нужда от правителство и от парламента и щеше да бъде 100% прав, ако беше употребил израза - мафията няма нужда от друго правителство и друг парламент", каза Таско Ерменков от БСП.

Независимият Велизар Енчев, който винаги е в опозиция, също нямаше представа кой стои зад протеста. „Странното в този протест са исканията - русофилски, русофобски, против ченгетата и за ченгетата, като цяло шизофренични, но като цяло исканията на хората са справедливи и трябва да ги подкрепим„, смята Енчев.