Рехав беше протестът под мотото "Национална стачка - тук сме" пред сградата на Народното събрание. Полицейското присъствие около парламента обаче беше засилено.

Най-общо исканията на недоволните са: по-добър живот, оставка на кабинета, разпускане на парламента, оставка на главния прокурор Сотир Цацаров, смяна на политическата и съдебната система. Чуха се и призиви за излизане на България от НАТО.

Не се оправдаха опасенията към протеста да се присъединят мнозина членове на футболните агитки от цялата страна.

Полицията вчера предупреди, че разполага с данни, че членове на различни агитки са получили оферти, за да предизвикат безредици. По този повод от кабинета заявиха, че се готви повторение на протестите от преди три години.

На днешната дата през 2013 г. започнаха т.нар. "февруарски протести", довели до падането на първия кабинет на премира Бойко Борисов.

Снимка: Ладислав Цветков

Единственият по-напрегнат момент днес обаче беше малко след 17,30 ч., когато част от демонстрантите блокираха за кратко движението пред НС.

По сградата на парламента пък бяха хвърляни снежни топки, яйца и няколко камъка. Спукано беше едно от стъклата на вратите на Народното събрание.

16 души бяха задържани преди и по време на днешния протест, обявиха от МВР.

Една част от тях са били без документи, в други са открити забранени предмети – боксове, палки и ножове. Повечето от задържаните са от провинцията, отведени са в столични районни управления на МВР.