Няма разцепление в ГЕРБ, става ясно от думите на депутата от Русе Пламен Нунев, цитиран от БТА. Той заяви, че областната структура в Русе е изключително организирана, динамична и в момента се намира в добро състояние.

"При положение че членската маса на ГЕРБ в национален мащаб е близо 70 000 членове, а има пет-десет напуснали, не може да се говори за разцепление", беше позицията на депутата. Нунев обясни, че различните мнения са нормални за демократична партия и това е оздравителен процес.

Към момента в областната структура членуват 3117 души. От началото на годината досега в нея са били приети 234 членове, като за цялата минала година техният брой е бил 382, посочи областният координатор с допълнението, че през тази година е прекратено членството на 41 души. Основната причина за това е преминаване в групата на симпатизантите и пасивност при осъществяване на различни прояви.

Депутатът заяви още, че има създадени експертни групи в различни сфери на областно ниво, като една от тях е заседавала вече по предложения за промени от общинските структури на партията по повод на изменения в Изборния кодекс.

Темата за разцепление на ГЕРБ се върна на дневен ред след декларацията от неделя, в което петима обявиха, че напускат партията.