Въпреки кризите си, Европейският проект е по-жив и по-жизнен от всички алтернативни модели за благоденствие. Това заяви външният министър Даниел Митов по време на форум на ГЕРБ във Варна, съобщиха от партийния пресцентър.

„В Европа има повече демокрация, по-голяма икономическа производителност и по-стриктен ред, отколкото това е така в която и да е регионална алтернатива. В ЕС има повече свобода, повече пари и повече сигурност, отколкото където и да е наоколо”, подчерта министърът.

Думите на Митов идват в отговор на актуалните от няколко години призиви за излизане от евросъюза, но не става ясно дали министърът визира конкретни „регионални алтернативи”, или говори по принцип.

Според него членството в ЕС и НАТО са осигурили повече икономическа стабилност и регионална сигурност на българския народ. Митов изрази надежда, че евросъюзът ще събере всички отговарящи на условията му държави на континента.

Даниел Митов подчерта, че тероризмът и мигрантските потоци показват нуждата от по-дълбока интеграция и по-бързи реформи.