Младите хора да пуснат корени в България – такъв призив отправя водещата управляваща партия ГЕРБ с едноименна инициатива на младежката си организация за засаждане на дръвчета на Цветница.

Заедно със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов група младежи засадиха 28 фиданки, които символизират административните области на България.

Според него оставането в България е равносилно на реализация - на фона на статистиката, че всеки четвърти гражданин на възраст до 25 години е безработен. По данни на Евростат през февруари дори е отчетен ръст на безработицата сред младежите до 25 години в България – от 23,4% през януари до 23,6% през февруари.

„Искаме младите хора да останат в България, за да могат да се реализират”, е заявил по време на мероприятието Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. В съобщението не е поместен коментар на политика какво се прави за промяна на тази статистика

„Убеден съм, че със засаждането на тези 28 дръвчета, символизиращи областите в България, ще отправим послание към областните центрове в страната - младите хора да се включват в подобни инициативи всяка година и да останат в България, да живеят и да се реализират тук”, допълнил още депутатът в превод на метафората.

Самият Цветанов е засадил осветена върба, подарък от младите партийни активисти. Мястото е символно – зад храма на баба Ванга в Рупите.