Депутатът от БСП Драгомир Стойнев ще бъде отличен с годишната награда за млад политик, връчвана традиционно от фондацията на името на Николай Добрев всяка година по време на Националния събор на левицата на историческата поляна на Бузлуджа. Това съобщиха източници на bTV от лявата партия.

Стойнев ще получи приза на отбелязването на 121-та годишнина от създаването на организираното социалистическо движение в България на 28 юли, което е и броени дни преди празника на БСП – 2 август.

Причината призът да бъде връчен на един от хората, които се спрягаха за претенденти за стола на Сергей Станишев на последния конгрес на партията през май тази година е, че номинациите се извършват от сина на Николай Добрев – Кирил Добрев, който попада в най-близкото обкръжение на доскорошния държавен глава.

Наградата се очаква да бъде връчена от трибуната на историческата поляна на Бузлуджа по време на кулминацията на тържествата – националния политически митинг на БСП.

Освен Станишев, на този митинг се очаква слово да държи и кметът на Белене Петър Дулев, който ще обясни пред симпатизантите на левицата защо според него строителството на АЕЦ „Белене” е от решаващо значение за България.

На митинга ще бъдат официално съобщени и последните данни около подписката на БСП за национален референдум, както и кой от червените депутати е събрал най-много подписи за нея.