Цецка Цачева, която изгуби на балотажа на президентските избори, остава председател на Народното събрание и няма да подава оставка. Това каза тя пред медиите в парламента след заседание на ПГ на ГЕРБ.

На него са били обсъждани приоритетите на депутатите и седмичната програма на НС.

Цялата група стои зад мен, няма да подавам оставка, обяви Цачева, цитирана от БТА. За такава възможност тя намекна вечерта след балотажа, когато заяви, че групата на нейната политическа сила ще реши дали да остане начело на НС. Тогава тя изрази готовност, ако се наложи, дори да напусне парламента.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че Цецка Цачева е легитимният председател на 43-я парламент и получава подкрепата на групата.

При откриването на днешното извънредно пленарно заседание депутатите от ГЕРБ станаха на крака и с ръкопляскания посрещнаха Цачева.

Утре от 14 часа депутатите ще трябва да гласуват оставката на кабинета "Борисов", която вчера беше депозирана в НС. Това ще бъде първа и единствена точка за сряда.

ПГ на ГЕРБ ще проведе консултации при президента Росен Плевнелиев в четвъртък, съобщи Цветанов.

В четвъртък и в петък депутатите ще обсъждат на първо четене бюджетите на ДОО, на НЗОК, както и държавния бюджет.

До момента в повечето комисии, освен в правната, бюджетът е подкрепен на първо четене, разясни Цецка Цачева. Тя обаче не изключи удари под кръста от партньорите в управлението заради бюджета. Всичко е възможно, коментира тя.