"Няма по-истинска българска песен от химна на Българската армия "Велик е нашият войник". Възхищението си от музикалното произведение председателят на Народното събрание Цецка Цачева изрази по време на церемония по поднасяне на венци в памет на загиналите българските войници и офицери по време на Първата световна война в сряда. Тя припомни, че близо столетия в сърцата си българите носим химнa, роден край Охрид през 1916 г.

„Тук сме, за да сведем глава и да отдадем почит към тази памет – на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война и да се поклоним пред тяхната саможертва, себеотрицание, и героизъм. Не само по повод, но и ежедневно - винаги, както в мигове на подем, така и във време на трудност и изпитание, наш дълг е да си припомняме чутовния подвиг на дедите ни”, посочи Цачева.

По думите й, паметта на загиналите е миналото, без което не може да има бъдеще: „Тя носи славата и честта на България, нейната вечност и величие. Честваме силата на непобедимия български дух”.

В тържествената церемония участва и президентът Росен Плевнелиев.