БСП планира за новата есенна парламентарна сесия да изравни социалните различия в страната, а ГЕРБ от своя страна сяда на депутатските банки , за да следи управляващите да не направят по-големи гафове. Приоритетите на двете парламентарни групи заявиха Дора Янкова от левицата и Даниела Дариткова от ГЕРБ в студиото на „Нека говорят”.

Левицата смята в четири пакета да събере законите за новата есенна сесия, които ще се справят със социалното неравенство. Дора Янкова призна, че в капитализъм те трудно се заличават, но БСП като лява формация търси точно този подход. Законите ще се насочат към здравеопазването, образованието и др. Дариткова контрира с думите, че ГЕРБ няма да работи, за да пречи на властта, а ще следят да не се направят по-големи грешки. „Пътят на това Народно събрание е белязано от безпринципна коалиция в името на властта”, посочи Дариткова и уточни, че от партията са подкрепили първите социални мерки.

По темата за рестриктивната финансова политика на ГЕРБ Дариткова посочи, че благодарение на нея сега БСП правят социална политика и призна забавянето със социалните мерки.

Опасенията за бежанска вълна от Сирия Дора Янкова коментира с думите, че средства за справянето й ще се търсят от ЕС. „Категорични сме, че с дипломация и под егидата на ООН трябва да се реши проблема”, заяви тя.

В темата за протестите очаквано бяха повторени тезите на двете партии. По думите на Дариткова единствен успех на управлението на Пламен Орешарски е, че е успял да „мотивира гражданите за протест и имаме реален коректив на властта”. Янкова коментира, че има протести, защото гражданите са били потискани 4 години.