„Проблемът не е в това кой е пътувал в правителствения самолет, а в това, че е ощетен бюджетът с големи суми, които трябва да установи прокуратурата”.

Това заяви пред bTV депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, след като временната комисия, която трябваше да разследва полетите на „Авиоотряд 28” приключи тримесечната си работа с доклад от 40 страници. И след като в сряда повече от четири часа в пленарна зала се обсъждаха типажите на „неплатилия” пътник в самолета, сред които се промъкнаха и намеци за леки жени.

Кутев допълни, че са плащани само горивото и летищните такси на полетите, голяма част от които останаха с неизяснени състав и цел, докато разходи като амортизация, например, са пропускани. „Вината за това е на човека, подписвал полетите – Бойко Борисов. Той премести „Авиоотряд 28” на негово подчинение”, каза още той.

Владислав Горанов от ГЕРБ му опонира, като заяви, че единствено при управлението на неговата партия „някой въобще си е плащал за извършване на тези полети”, тъй като регламент преди това не е имало.

Двамата преповториха твърденията си от дебата вчера, като Кутев наблегна на достигнатото заключение, че е нарушено законодателството, а Горанов изтъкна, че комисията не е успяла да достигне до нищо ползотворно, защото не предлага алтернатива.