Бюджетът да се актуализира, за да има още средства за служителите в МВР и отбраната. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова след форум на социалистите в Боровец. 
Темата е била повдигната по време на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

Актуализацията на бюджета ще отиде за хиляда нови служители в МВР и шест хиляди в отбраната. Разчетите на ведомствата са показали, че ще трябват 300 милиона лева за едните и още 320 милиона за другите. Парите ще дойдат от бюджетния излишък .

"Много спекулации и престрелки се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната”, заяви Нинова.

По скандала с показаната в медиите снимка с нацистки поздрав на екс-вътрешния министър Пламен Узунов, лидерът на БСП днес каза, че няма да се меси в работата на държавния глава, но осъжда подобни прояви.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов вчера обяви, че заради тази снимка очаква още в понеделник президентът да отстрани Узунов. Както той направи със заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.