Проектът "Южен поток" върви към провал, защото БСП и ДПС не са се разбрали "коя фирма да открадне парите". Така се е случило и с автомагистрала "Тракия". Това коментира във Велико Търново председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА. "Като не могат да се разберат какво да откраднат, блокират проекта" - посочи той.

Според него външният министър Кристиан Вигенин е казал в САЩ, че ще бъде построен седми реактор на АЕЦ"Козлодуй" и това значи, че единият реактор от Белене е прехвърлен в Козлодуй и АЕЦ "Белене" няма да се строи", посочи Борисов. По думите му това е правилно решение и призова управляващите да го заявят открито, "за да знае и руската страна какво да прави".

Борисов отбеляза, че с действията си парламентарната група на ГЕРБ е показала, че правителството на Орешарски вече няма парламентарно мнозинство. Борисов акцентира, че самият Станишев не е дошъл да подкрепи своето правителство като мандатоносител, а 17 депутати от ДПС и БСП не са се регистрирали, което означава бламиране на кабинета. Той беше категоричен, че при тази ситуация Орешарски трябва да подаде оставка.

Според Борисов целта на БСП е правителството да оцелее до евроизборите, за да посочи еврокомисар." Най-вероятно самият Станишев иска да стане еврокомисар", посочи Борисов.

Във Велико Търново председателят на ГЕРБ разгледа новоизградения Център за ранна диагностика на онкологични заболявания на стойност 9 млн. лв., финансиран по ОП"Регионално развитие". По темата за здравеопазването Борисов се обърна с призив към ресорната министърка - да бъде професионалист и да не маха професионалистите, дори да са кадри на ГЕРБ, защото в противен случай става дума за "диктатура, чистка и полицейщина".

Повод за призива му е решението на министерството на здравеопазването за свикване на ново общо събрание и смяна на д-р Людмил Гецов като изпълнителния директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, което трябва да се състои на 2 октомври.