ГЕРБ и РЗС в общ политически отбор – това вече не е просто подозрение на медии и опоненти, а се потвърди от среща на двамата партийни лидери. След нея стана ясно, че формацията на Борисов е внесла подписката на РЗС за касиране на изборите в Турция. Причината - никоя друга институция не е пожелала да го направи.

Това обяви самият експремиер и призова „колегите от Атака да подкрепят подписката на г-н Янев срещу тримата избрани депутати от ДПС в София”. Според Бойко Борисов не е допустимо ДПС да вкара в парламента трима народни представители от София – това било постигнато именно с 51 000 гласа от избирателните секции в Турция.

„Призовавам за подкрепата и на другите партии. Всичко друго е празна пропаганда”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

Срещата между него и Яне Янев предизвика голям интерес както сред представителите на медиите, така и сред парламентаристите на Волен Сидеров. На фона на изявленията на Борисов и Янев „атакистите” подвикваха „Горчиво”, „Да се целуват младите”, „Можете да целунете булката” и т.н. Председателят на ГЕРБ пък им отвърна: „Имате опит от тези дни, така че може да ни покажете как”.

Словесните препирни обаче не спряха дотук. Нервите на Борисов не издържаха на непрестанните прекъсвания от страна на националистите, вследствие на което той се провикна към един от тях: "Бойко ще викаш на чичо ти!" - последва смях сред репортерите.

В размяната на подобен род реплики се намеси и самият Сидеров. "Ердоган е приятел с Бойко, те са първи приятели!". Последва отговорът на Янев: "А ти що не кажеш една дума срещу тази фалшификация, що мълчиш, защо сега се целувате с Лютви Местан и Доган?"

Борисов пък си запази правото на финални думи: "Завистта на хората от Атака е видна, защото те никога няма да имат приятели премиери, никога няма да бъдат уважавани".