Това, че има присъди за висши чиновници, е само добре за съдебната система. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната присъда на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

На въпрос, не се ли притеснява, че това може да остане като емблематично петно за управлението на ГЕРБ, Борисов заяви: „По никакъв начин. Нашето управление е известно с това, което построи. То е видно и се ползва всеки ден от българските граждани – от метрото до спортната зала”.

„Разбира се, че има и кадрови назначения, които не са били най-добрите. Това е троха на фона на това, което се задава за държавата в момента и което причинява това правителство”, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му колкото по-бързо си тръгне това правителство, толкова по-добре. „Всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпяли една година. Всички ще сърбат супа от тефтерчета накрая”, предрече Борисов.

Той коментира и интервюто на спортния министър Марияна Георгиева пред bTV тази сутрин. „Просто все едно бях на театър, толкова ми беше интересно. Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие”, каза Борисов.