След като вторият вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски” не мина, лидерът на вносителите от ГЕРБ го отчете като успех. „Вотът е успешен, защото хората все по-ясно виждат колко е пагубно това правителство”, каза пред журналисти в парламента Бойко Борисов. „Не може да говорят за конструктивизъм, след като всяко тяхно действие е пагубно и грешно”, посочи той и добави, че е безспорен факт, че без „Атака” това правителство не може да съществува.

След като стана ясно, че от ГЕРБ готвят трети вот на недоверие, с който ще атакуват културното министерство, днес Борисов каза, че ще се съобрази с колегите си, тъй като „има много теми, по които правителството заслужава вот на недоверие”. „Ще изчакаме няколко дни и ще ви кажем”, каза Борисов на журналисти.

„Ние сме категорично за имотите на църквата, на мюфтийството да се върнат на тези вероизповедания. А държавата, ако искат да се правят на държавници, да си компенсират общините след това. Четири години това, което направи ГЕРБ за православната църква, за някои от джамиите, никой не го е направил. Искаме това да го дадем да го правят кметовете и общинските съвети. Почти всички големи градове са кметове на ГЕРБ, аз знам, че ще реагират”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви още, че няма никакво притеснение от разпит по делото за Мишо Бирата. „Ще се радвам това да стане колкото може по-бързо, за да може веднъж завинаги тази спекулация да се прекрати. Защото, ако погледнете какво се е случило в този период, ще видите, че е взет лицензът на съответната пивоварна. След това съдът го е върнал, че митницата го е взела неправомерно. Освен това, ако не ме лъже паметта, два пъти или три пъти съм бил на разпит по тази тема и всичко това е описано в делото. Това е абсолютна спекулация”, коментира той.

На въпрос дали е бил приятел с Мишо Бирата, Борисов отговори: „Не го познавам. И вие добре знаете. Той даваше на БСП бирата, масите и столовете за конгресите на Бузлуджа и всички го знаят”.