Бойко Борисов е оттеглил иска си срещу Йордан Цонев за клевета, след като депутатът от ДПС му се е извинил публично, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Става въпрос за изказване в пленарно заседание от 31.10.2013 г. Тогава Цонев заяви: „Основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам”.

В писменото си извинение Йордан Цонев пише на Бойко Борисов, че „обидното отнасяне между представители на политически партии, активно ангажирани в управлението на страната, е напълно неприемливо и се извинявам както на Вас, така и на всекиго от ПП ГЕРБ, когото волно или неволно съм обидил, повлиян от моментна ситуация“.

От пресцентъра на най-голямата партия в 43НС заявяват, че приемат полученото на 30 септември т.г. извинение „в името на добрия и конструктивен политически тон”.

В същия дух преминаха и консултациите за съставяне на правителство с участието на двете политически сили, макар след това от ГЕРБ да бяха категорични, че няма да разчитат на подкрепата на ДПС за правителство на малцинството. Хората на Лютви Местан обаче бяха категорични, че ще застанат зад този вариант.

Иначе, в края на миналата седмица Софийският районен съд оправда лидера на ББЦ Николай Бареков по делото за обида, заведено от Бойко Борисов за това, че го нарекъл "тъп".

Софийски районен съд има още едно дело, което Борисов води срещу Бареков – за изказване лидера на ББЦ, че колегата му от ГЕРБ планира да го убие. По този случай обаче има дата за заседание през ноември.