Евентуално връщане на ГЕРБ на власт ще гарантира строежа на АМ „Струма”. Това стана ясно от думите на експремиера Бойко Борисов в Благоевград.

„Това е разликата между нас и сегашното управление - парите на държавата отидоха в подобни спортни съоръжения, в автомагистрала „Струма”, зали, площадки”, каза Борисов по време на официалното откриване на многофункционалната спортна зала в двора на Трето основно училище „Димитър Талев” в града.

„Сега с това, което правят, вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски, точно вашето поколение. И като отидете при бабите и дядовците си, ще им обясните, че това, с което ги лъжат - с добавки за Коледа, за Великден, вие ще ги връщате с лихвите тези пари. С лихвите, които харчат в момента”, каза още Борисов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ в Благоевград е направено всичко възможно по енергийна ефективност училищата да придобият вида, в който се намират в момента. „Съжалявам, че от Министерството на спорта не им достигна смелостта да присъстват, но те и без това са временни”, каза още председателят на ГЕРБ.

Той не пропусна да се изкаже и по останалите актуални теми от седмицата. „Аз се радвам, че ЕРП-та са дадени на прокурор, защото прокуратурата ще има възможност да се запознае с договора. Такива договори аз не съм виждал. Всъщност виждал съм за „Марица”, подписани малко по-рано, където има само задължения за държавата и никакви права. За ЕРП-та трябва да се проследи цялата хронология, как бяха продадени навремето, защо бяха продадени така, че държавата да запази дял, който няма абсолютно никакъв глас”, коментира Борисов с уточнението, че „първото правителство, което глоби ЕРП-та, беше това на ГЕРБ.”

По думите му, Мая Манолова е много красива жена, но за законотворец не става, тъй като е направила Изборен кодекс, който кара Сергей Станишев да се изчервява всеки ден, да нервничи и да търси вина в някой друг.