Политическа репресия и „голям страх сред населението” видя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в благоевградската община Гърмен, където отиде на посещение във връзка с предстоящите частични местни избори. Той представи кандидата на своята партия Верхат Ислямов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

За кметското място в общината на частичните местни избори на 29 септември ще се състезават двама кандидати. Интересът към мястото е слаб в сравнение с предишните избори, когато в предизборната надпревара участваха петима претенденти за поста.

До провеждането на частични местни избори в община Гърмен се стигна, след като кметът Ахмед Башев бе избран за народен представител и встъпи в длъжност като такъв.

12 344 са имащите право на глас в общината на 29 септември. Те ще гласуват в 21 избирателни секции в 16 населени места. Избирателните списъци бяха разлепени в началото на месеца, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Снимка: ПП ГЕРБ

„Масово се уволняват хора на ГЕРБ, които отказват да бъдат в структурата на ДПС или да гласуват за ДПС. Има голям страх сред населението. В тези региони има твърде голям страх”, констатира лидерът на ГЕРБ на срещата си с около 300 жители на село Рибново и призова за толерантност от страна на останалите политически партии, които ще участват в този район.

Заради минималния брой участници в надпреварата Бойко Борисов съзря „някаква договорка с ДПС” и призова БСП и Реформаторския блок да помислят дали да не издигнат кандидати.

„Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно”, заяви накрая Борисов пред множеството на площада в Рибново.

Пред около 200 жители на Скребатно Борисов предупреди, че „страхът, който насажда ДПС, ще им изиграе много лоша шега”.

„Радостен съм, че хората ни посрещат с ръкопляскания, защото нашият кандидат Верхад Ислямов и неговият екип - зам.-кметът, са български мюсюлмани от тези населени места, хората ги познават, гледат тютюн, те са едни от тях", коментира Борисов.