Бившата тройна коалиция не направи нищо по Автомагистрала "Тракия", защото тяхната цел бе да я построят с публично-частно партньорство, с пари от бюджета и българите да плащат такси след това. Това заяви днес в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му българският данъкоплатец е дал само 20 процента от стойността на съоръжението и няма такси за използването му. Според него сегашните управляващи искали да изграждат магистрала "Хемус" с публично-частно партньорство и да определят такси за преминаването през аутобана.

„Въвеждането на ТОЛ такса по магистралите е несправедливо към българския данъкоплатец”, заяви Борисов. Той заяви, че ще призове всички да се организират, за да може управляващите заради многото грешки, които са допуснали да си отидат. „След това управление щетите ще са такива, че няма оправяне. Още един Дянков няма да можем да намерим, да стегне така колана, че да излезем от тази финансова криза”, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му със своите назначения БСП доказали, че нито могат, нито имат кадрови потенциал, нито знаят как се управлява. Борисов заяви, че има вина, че Сергей Станишев е председател на партията, защото е искал той да е начело на БСП, защото през всичките години на всички избори ГЕРБ води в резултата.

„Президентът Георги Първанов е много по-сериозен, много по-тежък противник, но пък Първанов никога нямаше да направи тези глупости, на които сме свидетели. Първанов в най-тежките си отношения, които сме имали аз като премиер, а той като президент, що се касае до външна политика, дипломати и служби за сигурност. С Георги Първанов винаги може да се говори по важни теми и той ще погледне държавнически”, каза още Бойко Борисов.