Откриването на нова детска градина в столичния район „Кремиковци” стана поредния повод премиерът Бойко Борисов да запознае обществеността с резултатите от работата на кабинета, който ръководи. Отново в центъра изказването му бе разположен символът на настоящето управление – магистралите, а монологът му на моменти бе задочен опит за диалог с бившите ръководители на страната.

„Обичам да ходя там, където от гола поляна сме направили такава детска градина”, заяви министър-председателят, след като преряза лентата на новата сграда, която била резултат от негово обещание. Детската градина в село Долни Богров е единствената в столицата със соларни панели и термопомпи. Тя ще посреща 100 деца от района, а изграждането й струва 2,2 милиона лева.

„Нека Станишев стане и каже: „Ей тази детска градина аз съм я направил”. Когато спорят с мен нашите политически опоненти, искам да ме заведат и да ми покажат какво са построили. Когато станах кмет на София, детски градини - над 40 - 50, бяха реституирани, продадени или унищожени. Към днешна дата над 50 нови детски градини са направени в София. ГЕРБ се занимава с това”, обобщи Борисов.

След това камъните в градината на бившите управници бяха „взети и хвърлени” от пътищата на настоящите. „Напролет магистралата ще мине по-далече, за да не ви шуми и да няма толкова трафик, колкото в момента. Работи се много усилено, но когато Станишев е вземал решение да строят, по същото време са дали концесия да изгребат баластрата. В момента ние тези езера ще ги запълним, за да може да мине магистралата. Казваш – ще строя, и пускаш концесия да изкопаят земята”, възнегодува срещу старите строителни практики по автомагистрала „Хемус” премиерът.

Освен на нова детска градина, жителите на „Кремиковци” ще се радват и на ново училище догодина и то във време на криза, стана ясно още от думите на Борисов. Явно доволен от видяното, премиерът заяви, че районите около покрайнините на София са едни от най-добрите места за живеене, тъй като почти навсякъде има паркове.

По време на откриването аудиторията научи и нов интересен факт за министър-председателя – че е на диета. Затова отказал да яде от погачата, която по традиция се предлага на подобни мероприятия за здраве.