Над 1,6 млрд. лв. приходи от митниците за тази година очаква премиерът Бойко Борисов. В противен случай, шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов си отива. Министър-председателят заяви това пред журналисти в Свиленград, където откри нова пречиствателна станция.

Борисов обяви още, че са взети мерки по границите, за да бъдат пресечени всички схеми за контрабанда, и вече има резултат.

„Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре, или не. Минат ли 1,5 млрд. лева за година, могат да бъдат спокойни. Говоря за повече”, коментира премиерът.

В отговор на критиките, че България строи ограда, за да спира бежанците, премиерът каза, че изграждаме „малко защитно съоръжение, което да спира дивите животни заради шапа”, и беше категоричен, че никога не е заявявал, че оградата ще спира хора.

„Харчим много пари за бежанците. Вчера бяхме на съвет. Цяла Европа е разтревожена от това. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас. С всички съм разговарял, „Фронтекс” особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено”, каза Борисов.