Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не очаквал от "Атака" да подкрепят вота на недоверие. Това каза самият той пред журналисти. „Дори Волен Сидеров, който правеше митинги против Йовчев, и най-тежки изказвания, в случая не дойде изобщо на изслушването”, подчерта Борисов.

Попитан дали смята, че правителството ще изкара целия си мандат и е бетонирано, Борисов каза: „С Волен Сидеров е бетонирано, то е факт. Вече започва да ми става много забавно. Ходи да прави митинги срещу областния, назначен от ДПС в Хасково, не идва тук, да свали правителството, което го назначава”, каза още Борисов. Той попита „кой накара Волен Сидеров да изтегли предложението си за АЕЦ „Белене”.

Лидерът на ГЕРБ каза, че задължително ще внесе нов вот на недоверие, който вероятно ще бъде за разпределението на 500-те милиона лева за общините по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Бойко Борисов обяви, че ще се включи в подписката за свикване на национален референдум по изборни въпроси и смята да направи това в петък в Свиленград.

Попитан как ще постъпи за Изборния кодекс, който предстои да бъде гласуван днес, Борисов каза: „Кодексът не е минал дори и на комисия, има си закони, не е целият, докладът за него е при нас. Това не е плод и зеленчук. Те трябва да ни представят пълния доклад, за да може да го коментираме. Може в една страница накрая да са написали кой знае какви разпоредби. До този момент, нямаме Изборен кодекс, предложен от Манолова”.

По думите на Борисов отношението на държавата към превозвачите е безпардонно. „Това не е скандално, а е безпардонно отношение. Да замине министърът, когато 15 дни вече цялата граница е блокирана, километри опашка, и той си отива на курорт в Сингапур, на някаква конференция на държавните превозвачи... ние нямаме държавен превозвач. На разходка е в Сингапур. Когато беше блокадата на българо-гръцката граница, оставих министъра да стои там, аз ходих там. Срещата с външните министри на България и Турция е на 21 февруари, това е просто гавра с превозвачите”, заяви лидерът на ГЕРБ.

По повод задочния спор с главни действащи лица Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски, Борисов каза, че ако бившият МВР шеф има някаква информация или документи, трябва да отиде и да ги предостави или да каже какво точно има предвид.