Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов, който участва в днешното заседание на партийните лидери от Европейската народна партия (ЕНП).

„Ние сме свикнали да се оправдават с ГЕРБ. Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н. малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение. Но утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, каза Борисов.

„Не знам с какво право победените партии ще определят кой да бъде еврокомисар - това дори е смешно и цинично”, коментира лидерът на ГЕРБ. Попитан кой трябва да определи следващия български еврокомисар, Борисов посочи, че това трябва да бъде партията победител на изборите.

По повод предстоящата номинация от Европейския съвет за председател на следващата Европейска комисия Борисов отбеляза, че категоричната позиция на ЕНП е техният кандидат Жан-Клод Юнкер да получи право за преговори с Европейския парламент.

Борисов изрази убедеността си, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент.” От безумията, които се случват в държавата, просто ще бъдем много по-силни отпреди”, заяви той. Попитан дали от ГЕРБ са склонни на коалиция с БСП или ДПС, Борисов коментира, че ако се стигне дотам да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите и избирателите. Не допускам никакви коалиции преди изборите”, каза още лидерът на ГЕРБ.