Правителството няма да подава оставка и ще изкара мандата си докрай. Предлагаме ви обяснението на Бойко Борисов по темата без редакторска намеса.

За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подам оставка веднага. Ако това го направим, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега.

Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, а ще се боря с тях до края и в опозиция пак ще се боря.

Той мандатът изтече. Дали ще управлявам още 3 или 5 месеца, няма значение. Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени.

Ако има служебно правителство...няма да се вържа на Костов на играта, който пак доказва, че е вързан с червените. С какви очи бе Костов, искаш да ме направиш съпричастен с БСП и ДПС. Да го забрави. Ако хората не видят, че правя максималното, колкото по-скоро избори, толкова по-добре. Оставаме.

Ние 4 години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме. Много добре и майсторски ни подведоха за това. Синята коалиция излезе и каза, че подкрепя, Волен излезе и каза, че подкрепя, Яне и той каза.

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа. Имаме много примери на държави, които се подведоха. Няма да стана съпричастен да фалирам държавата. моята политическа отговорност към държавата 4 години съм си я изпълнил (пак същото за строежа и Брюксел).

Какво попречи на всички държави в Европа да имат растеж? Защо се подвеждате по Станишев? Защо Оланд не вдигна растежа. В Германия няма достатъчно добри финансисти, за да вдигнат растежа? Къде?