Премиерът Бойко Борисов скастри младежкия ГЕРБ за това, че са били пасивни и не са помогнали на правителството в проблема с гражданските протести на Орлов мост.

Борисов разясни на младежите как да бранят правителството и да припомнят решенията срещу ГМО, шистовия газ, АКТА, „Бургас-Александруполис” и „Белене”, и ги упрекна, че били пасивни в защитата на кабинета срещу манипулациите в интернет.

"Спрях магистрала с месеци да се излюпят щъркели, заради изискване на еколозите. Сега има 4-метрова ограда, километри мрежа да не прелети птиченце да го блъсне ТИР-а. Археолозите по име половината ги знам..., блатни кокичета пресаждах и изведнъж да се оставим в ръцете на манипулатори, които да кажат гражданското общество на Орлов мост срещу диктатори, тирани или какви ли не глупости. Къде бяхте вие тогава докато аз водех битки. Голяма грешка ваша, голямо бездействие", каза премиерът.

На отчетно-изборното събрание на младежката организация на ГЕРБ, Борисов обясни, че иска втори мандат, за да завърши инфраструктурните проекти.

От най-младите, та чак до Рашидов, премиерът Бойко Борисов подкара на хвалба кабинета си"

„Ние сме младо правителство, млада партия и виждате колко много хора са се издигнали на каквито и да е длъжности,” заяви премиерът по време на събранието, което се провежда под мотото „Успяваме в България”.

„Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите в сферата им – Цветанов, Дянков, Павлова, Добрев,” заяви министър-председателят.

„Мога да продължа с всички, докато стигна до Рашидов, с който сме най-възрастни в кабинета. Всички са млади хора и се справят прекрасно,” каза още Борисов.

Хвалбите към най-добрите министри продъклжиха с оценка за работата на вицепремиера Цветан Цветанов по отношение на вътрешната сигурност. Дянков също получи точка за „изключителната сделка”. Премиерът не пропусна да спомене, че заложил ГЕРБ заради сигурността на страната, което правителството поело в най-тежката финансова икономическа криза.

Борисов отново не спести критики към своите предшественици - към Иван Костов, защото сключил договор за изкупуването на скъп ток с централите в „Марица – Изток” 1 и 3, а към Станишев, защото не подписал договор за "Белене" и затова проектът пропаднал.

"И сега те ходят и лъжат хората: ще правим референдум. Сега като го направиш този референдум, дори и да има референдум и хората да кажат, откъде ще намерим 22 милиарда лева. Аз щях да притискам Дянков да продаде всичките дялове и тогава да ги платят ей тия бебета, дето ги правите вие", каза Борисов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов отбеляза, че ГЕРБ е създадена като политическа алтернатива на статуквото от последните 20 години. Предимството на партията било в еднаквия старт за всички в нея.

Отчетно-изборното събрание на МГЕРБ преизбра Моника Панайотова за председател на организацията. Беше избран и нов Национален изпълнителен съвет на младежката организация, който включва седем членове. От досегашния състав излязоха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Калин Захариев. На тяхно място бяха избрани Николай Николов от младежката организация във Враца и Силвие Мустафова -от организацията в Кърджали. Останалите членове на съвета бяха преизбрани.

На събранието присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, депутати от ГЕРБ. Зала 3 на НДК събра около 1 300 делегати.