Не можеш да казваш на това, което четири години си правил – „баста”. Така председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното учредяване на партията БАСТА от отцепници от неговата формация. Той посочи, че новият политически проект не го притеснява.

„Познавам всички тези хора, пожелал съм им успех. Това не са хора, хванати в гората. Четири години Найденов е бил министър. Какво казва за своето управление и ако не му е харесвало, да си е отишъл. Никой на сила не го е държал дори и минута. Аз бих се радвал на тях, ако са съсредоточени да свалят Тройната коалиция - Атака, БСП и ДПС. Не виждам смисъл в това, което ежедневно чувам, че единствената им цел е ГЕРБ”, каза експремиерът и добави, че се надява целостта на ГЕРБ в парламента да се запази.

Относно евентуални разговори с Реформаторския Борисов заяви, че „всяка партия седи на своя крак, всяка партия се бори за всеки един от своите избиратели и всяка партия се явява сама на изборите, за да докаже и да иска да управлява”.

Лидерът на ГЕРБ отрече да има споразумение за предсрочни избори през май с лидера на БСП Сергей Станишев. „Аз просто съзирам поредната им манипулация. Нито сме говорили, нито имаме срещи, нито чувания по телефон. Просто - те по този начин искат да объркат и протестиращите, и хората в България, които не ги понасят вече”, смята политикът, който бе на посещение в Бургаско.

Той отново подчерта, че „ден по-рано трябва да си отива това правителство”. „Всякакви колебания, които имахме, че би могло нещо да се получи, нещо да направят, нямам никакви съмнения, че са безобразно кадрово неподготвени”, каза още Борисов.