Истинската кариера на Първия стартира много преди падането на режима на Живков. Още тогава той е замесен като извършител на убийства и през цялото време е бил готвен да се задейства като политически проект. (...) През 2014 година агент на ДС и физически убиец какъвто е Борисов, не може да представлява читавите хора в ГЕРБ и десните избиратели в България.

Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков в поредното си интервю за агенция ПИК, като допълни, че експремиерът бил свързан с ликвидирането на Илия Павлов.

Броени часове по-късно от ГЕРБ обявиха, че искат прокуратурата да провери твърденията на бившия ТВ водещ чрез справка с архивите на МВР, НРС и ДС, като искането било и във връзка с петте дела за обида и клевета, които Бойко Борисов води срещу председателя на ББЦ.

Освен това, заради „обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране”, Бойко Борисов поиска от главния прокурор проверка и в тази посока.

На свой ред от ББЦ обявиха, че лидерът им ще поиска „ в удобно за г-н Цацаров време след сряда” среща в прокуратурата, за да предаде документи и доказателства срещу председателя на ГЕРБ.