„БСП и ДПС трябва да свикнат да работят. След като казват, че са мнозинство и имат право да управляват, да си правят кворум. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента”. „Давам им по един, два гласа, три, но те се успиват. Тичат по коридорите пак, това им е вече практика - да не им се работи”, допълни Борисов.

"Ще дойде време като Янукович, ще бягат, не от нас, а от гнева на хората, рано или късно”, прогнозира той.

Парламентът нямаше кворум за откриване на заседанието. Председателят на НС Михаил Миков обяви почивка от 25 минути, след което в пленарна зала се регистрираха 121 народни представители. След събирането на кворум се чуха ръкопляскания в залата.

„Това е „Костинброд 2”, което правят в общината. Това е абсолютна провокация. Обраха на хората имотите по селата, но и по градовете, а цялата полиция стои пред общината, кого пази? Данчето Фандъкова да не избяга”, заяви Борисов по повод вчерашната акция на полицията в Столична община и Общинска банка. На въпрос дали разследването в общината, за което се твърди, че е за бивш кмет, се отнася за него, той отговори: „Не зная”.

Попитан защо не е отишъл на вчерашната проява на „Атака” във връзка с посещението на турския външен министър Ахмед Давутоглу, Бойко Борисов призова „Атака” да не влизат в Народното събрание, за да няма кворум. „Така ще падне кабинетът и няма да има посещение на турски държавник у нас”, добави той.