Евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи. Така бившият главен прокурор Борис Велчев определя в интервю за "Труд" изявлението на ексвътрешния министър Цветанов, че бил "чул да се говори в прокуратурата как Цацаров прикрил преписка срещу заместника си Сарафов за престъпление, в което двамата са участвали".

Коментарът на бившият обвинител №1 дойде ден, след като бившият силов министър Цветан Цветанов и депутатът от ДПС, неуспял шеф на ДАНС и медиен бос Делян Пеевски влязоха в задочен спор за това кой е упражнявал влияние върху съдебната система.
Цветанов заяви, че срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов е имало разследване, което е било смачкано и затова сега обвинителят действал толкова активно спрямо него.

"Ако ме питате дали по време на моя мандат съм срещал преписки срещу г-н Сарафов и Цацаров, веднага мога да отговоря еднозначно - не, никога. Друг въпрос е, че никой не е застрахован да се пусне срещу него някакъв клеветнически сигнал - нито главният прокурор, нито заместниците му, нито някой съдия или полицай", заяви пред всекидневника Велчев.

По повод допълнението на Цветанов, че в прокуратурата била пратена "справка" на ГДБОП за Сарафов, настоящият конституционен съдия от квотата на президента каза: "Независимо от лекотата, с която се хвърлят обвинения срещу прокуратурата, че можела да прикрие всичко, знайте от мен - тя е достатъчно голяма, силна и отговорна институция. Познавам я добре и не мога да си представя, че това се случва. Нищо не може да бъде скрито. Много е евтин този подход да се обяснява всичко с някакви прикрити преписки."