Твърденията, че мутренските времена се връщат, са спекулация. Това заяви днес в Ямбол премиерът Бойко Борисов. От МВР все още работят по последните случаи – нападенията над нотариуси и над журналиста Иво Никодимов, както и убийството на пловдивски бизнесмен, стана ясно от думите на министър-председателя.

По думите му обаче истината може да се окаже много различна от тиражираното в публичното пространство, но МВР обаче ще даде по-подробна информация след като излязат конкретни резултати от експертизите.

Според Борисов част от пострадалите отказват да съдействат за разкриване на престъпленията. „Ако те съдействат – имаме данни и от имотната мафия какво е правила, имаме данни и в тази част на Борисовата градина какво се прави, имаме доста оперативни данни. Нека свършат разследванията, ще изкарам МВР да кажат”, заяви премиерът, вероятно визирайки двете нападения в столицата.

Според него би могло да се говори за връщане на мутринските времена, ако има поръчкови убийства или грабежи: „Къде не бият – в Германия ли, във Франция ли, къде? Разбирате ли, не им харесва ръстът на икономиката, нула инфлация, няма безработица. Започва да не им харесва, каква е алтернативата – БСП и ДПС, видяхме ги!”.

Първи коментар за "Суджукгейт"

Бойко Борисов подчерта, че лично е разпоредил разследването на депутата си Живко Мартинов, който нашумя с изнудването на бизнесмен да му предостави 4 тона суджук ужким за премиера.

Лидерът на ГЕРБ категорично се разграничи от аферата: "Аз имам високо кръвно,аз суджук не ям,всеки,който ме познава,знае".

„Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията”, каза министър-председателят и припомни и другите подобни изгонвания на клиенти на прокуратурата от ГЕРБ – „от Фидосиева” насам.

Той упрекна журналистите, че вместо похвала за твърдото поведение, получил въпроси. Борисов попита защо депутатът от БСП Манол Генов, който беше обвинен за купуване на гласове, още получава заплата в парламента:  "Питам,БСП и този депутат ,който стои в парламента питахте ли ги за това чудовищно престъпление купуване на гласове".

Премиерът засвидетелства своята солидарност с президента Румен Радев, който предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи, след като се появи негова снимка с подчертано неофициално облекло: "Това ли е важното – важното е че чакаме президента Макрон. Ще го посрещнем с 60 човека делегация. Работиме в синхрон с президента. Бил бос президентът и по потник – еми, у къщи си е".