Премиерът Бойко Борисов предупреди, че няма да има милост за никой корумпиран в ГЕРБ.

Най-силното ни място е в чистотата на партията, подчерта той на Националната работна среща на депутатите на ГЕРБ с представителите на местната власт.

„Ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никого няма да има”, закани се премиерът.

Снимка: Ладислав Цветков

Всяка партийна организация, трябва да бъде толкова чиста, кристално в борбата с корупцията, че темата не трябва да се вдига до мен. Прекрасно знаете по места къде какво обществото не би приело - няма да го правите, край!”, заяви Борисов.

„Подготвил съм доста изненади”, предупреди той, като допълни: „Много внимавайте”.

"Никога не съм мислил, че толкова мотивирана партия като БСП може да се докара до 10-12 процента - докара ги корупцията", каза Борисов.

"Утре и на нас може да не ни достига и един кабинет да съберем - хората искат от нас да са категорично сигурни дали ДАИ, Агенцията за бежанците, да не се изпусна да кажа някоя следваща, те искат да знаят, че ние ще продължим борбата с контрабандата", заяви лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Ладислав Цветков

„Българинът е такъв, само малко съмнение да се появи и сме приключили. Колко партии си заминаха“, отбеляза още премиерът.

Снимка: Ладислав Цветков

Пред форума той говори и за предстоящите президентски избори. „Най-голямото достойнство на президента било да се разграничи от партията, която го е издигнала. Тогава трябва да се намери друг начин за издигане и за избор, в противен случай защо ще се блъскаме някой да стане президент, за да се разграничи от нас”, коментира премиерът.

Снимка: Ладислав Цветков

Бойко Борисов не спести и критики към работата на евродепутатите си, които повече се занимавали с брюкселските си дела и на моменти нямали нужната реакция, когато опозицията у нас атакува кабинета с евродокументи и доклади.

На работата на министрите си днес премиерът не се спря, защото си общувал с тях и обяснявал претенциите си всеки ден.

ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. Правете това, което пише по книга и по закон. Бавно, внимателно се прибирайте по родните места и да имате едно наум, завърши Борисов.

 

Снимка: Ладислав Цветков

В зала 1 на НДК присъстваха представители на партията от цялата страна, сред които кметовете, излъчени от политическата формация, общински съветници, координатори, депутати и евродепутати.