Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от обстановката пред парламента в първия работен ден на депутатите за новата година. Той сравни положението с Бейрут – „пожарна, линейки, полиция”, изреди Борисов и заключи: „Страшно нещо!”

„Ще се регистрирам, затова съм дошъл”, обеща лидерът на ГЕРБ на влизане в НС. Бившият премиер призова журналистите да стачкуват заради скандала с Бисер Петното. "Вижте, полицията е на митинг", пошегува се лидерът на ГЕРБ, като посочи обръча от униформени пред Народното събрание.

Борисов за пореден път подчерта, че Георги Първанов е сериозен противник, за разлика от Сергей Станишев. „Станишев съм го бил на избори”, традиционно се похвали експремиерът. Той категорично отрече, че има договорки с проекта на Първанов АБВ.

„Аз само съм казал, че е бил два мандата президент и е бил тежък мой противник. Никакви срещи не е имало, никога не е идвал в Банкя, както лъжат”, заяви Борисов.

„Тръгнат Реформаторският блок да правят нещо – Борисов стои зад тях. Тръгна Първанов да прави нещо - Борисов стои зад всичко”, каза самият Борисов и шеговито обобщи: „Аз стоя за всичко!”

„И аз обмислям варианта да разширя ГЕРБ с 3 листи, да се разширим максимално”, пошегува се лидерът на партията. Той заяви, че не очаква да си тръгват депутати от ГЕРБ, но "който иска, да си ходи". "От такива като Георги Марков, партията не губи. Ще стане тежко, ако един ден аз, Цветанов и Николай Младенов си тръгнем, заедно с Румяна Бъчварова", коментира още Борисов.