За много хора вълнуващият момент беше, че Делян Пеевски има неприятна външност. Затова не го харесваха. Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки за реформата в съдебната власт по време на форум, организиран от Асоциацията на прокурорите.

Новият съветник на ДПС за съдебната реформа обясни, че самият той е протестирал заради закона за ДАНС, защото е бил променен с оглед на личността.

През 2013 г. Близнашки беше едно от лицата на протестите #ДАНСwithme, които започнаха като демонстрация срещу Делян Пеевски и прераснаха в искания за оставка на цялото правителство на Пламен Орешарски.

„Човек трябва да преглъща неща, дори и най-неприятните”, каза Близнашки по повод решението му да приеме поканата на ДПС да бъде експерт в комисия на НС.

Миналата седмица Близнашки беше поканен да стане официален консултант в парламентарната комисия, която ще изготвя промените в Конституцията. Предложението дойде именно от партията, на която е член Пеевски - ДПС, но преподавателят прие. Ден по-късно Лютви Местан заяви, че Близнашки не е партийно предложение.